
Μερίδες
φαγητού
8

Βαθμός
δυσκολίας
1★

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
45′
Συστατικά
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 μέτρια λευκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά κομμάτια
• 1½ κιλό γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
• 8 φλυτζάνια ζωμός κότας ή λαχανικών (1 κύβος αραιωμένος σε 8 φλιτζ νερό)
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Κάρυ
Μέθοδος εκτέλεσης
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να διαφανίσουν.
- Προσθέτουμε τη σκόνη κάρυ και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμη.
- Προσθέτουμε τα καρότα, τις γλυκοπατάτες, τον ζωμό κότας ή λαχανικών και το αλάτι, αφήνοντας να πάρουν μια βράση.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα λαχανικά να γίνουν πολύ τρυφερά (δοκιμάζουμε αν τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι).
- Πολτοποιoύμε τη σούπα (σε ένα μπλέντερ ή μέσα στην κατσαρόλα με βοήθεια ενός beamer) έως ότου γίνει λεία και κρεμώδης.
- Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και κάρυ.
- Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και επιπλέον κάρυ προαιρετικά.
Διατροφική αξία (ανα μερίδα)
Θερμίδες: 277 kcal
Υδατάνθρακες: 42 γρ
Σάκχαρα: 18 γρ
Φυτικές ίνες: 5 γρ
Λιπαρά: 9 γρ
Κορεσμένο λίπος: 4 γρ
Πρωτεΐνη: 8 γρ