Μερίδες
φαγητού
8

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
45’

Συστατικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο

•  2 μέτρια λευκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

•  1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά κομμάτια

•  1½ κιλό γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια

•  8 φλυτζάνια ζωμός κότας ή λαχανικών (1 κύβος αραιωμένος σε 8 φλιτζ νερό)

•  Αλάτι

•  Πιπέρι

•  Κάρυ

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να διαφανίσουν.
  3. Προσθέτουμε τη σκόνη κάρυ και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμη.
  4. Προσθέτουμε τα καρότα, τις γλυκοπατάτες, τον ζωμό κότας ή λαχανικών και το αλάτι, αφήνοντας να πάρουν μια βράση.
  5. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα λαχανικά να γίνουν πολύ τρυφερά (δοκιμάζουμε αν τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι).
  6. Πολτοποιoύμε τη σούπα (σε ένα μπλέντερ ή μέσα στην κατσαρόλα με βοήθεια ενός beamer) έως ότου γίνει λεία και κρεμώδης.
  7. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και κάρυ.
  8. Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και επιπλέον κάρυ προαιρετικά.

Διατροφική αξία (ανα μερίδα)

Θερμίδες: 277 kcal

Υδατάνθρακες: 42 γρ

Σάκχαρα: 18 γρ

Φυτικές ίνες: 5 γρ

Λιπαρά: 9 γρ

Κορεσμένο λίπος: 4 γρ

Πρωτεΐνη: 8 γρ

Μερίδες
φαγητού
8

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
45′

Συστατικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο

•  2 μέτρια λευκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

•  1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά κομμάτια

•  1½ κιλό γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια

•  8 φλυτζάνια ζωμός κότας ή λαχανικών (1 κύβος αραιωμένος σε 8 φλιτζ νερό)

•  Αλάτι

•  Πιπέρι

•  Κάρυ

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να διαφανίσουν.
  3. Προσθέτουμε τη σκόνη κάρυ και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμη.
  4. Προσθέτουμε τα καρότα, τις γλυκοπατάτες, τον ζωμό κότας ή λαχανικών και το αλάτι, αφήνοντας να πάρουν μια βράση.
  5. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα λαχανικά να γίνουν πολύ τρυφερά (δοκιμάζουμε αν τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι).
  6. Πολτοποιoύμε τη σούπα (σε ένα μπλέντερ ή μέσα στην κατσαρόλα με βοήθεια ενός beamer) έως ότου γίνει λεία και κρεμώδης.
  7. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και κάρυ.
  8. Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και επιπλέον κάρυ προαιρετικά.

Διατροφική αξία (ανα μερίδα)

Θερμίδες: 277 kcal

Υδατάνθρακες: 42 γρ

Σάκχαρα: 18 γρ

Φυτικές ίνες: 5 γρ

Λιπαρά: 9 γρ

Κορεσμένο λίπος: 4 γρ

Πρωτεΐνη: 8 γρ