
Μερίδες
φαγητού
4-5

Βαθμός
δυσκολίας
3★

Χρόνος
εκτέλεσης
30′

Χρόνος
ψησίματος
45′
Συστατικά
• 1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης
• 1 κολοκύθα
• 1 κρεμμύδι
• 2 μικρές σκελίδες σκόρδο
• 1 φλιτζ ζωμό λαχανικών (ή 1 φλιτζ νερό με ένα κύβο λαχανικών)
• 1-2 φλιτζ γάλα χαμηλών λιπαρών
• 60γρ τριμμένο παρμεζάνα
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα κρατώντας τους σπόρους σε ένα μπολ.
- Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλου κύβους, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα στο φούρνο στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν.
- Βάζουμε τους σπόρους σε ένα σουρωτήρι, τους ξεπλένουμε από τα υπολείμματα της κολοκύθας και τους στεγνώνουμε σε μία πετσέτα. Τους βάζουμε σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα με λίγο ελαιόλαδο και τους ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 130°C.
- Βράζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 1-2 κούπες από το νερό πριν τα στραγγίξουμε.
- Αλέθουμε την κολοκύθα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν πουρές (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια).
- Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι/κατσαρόλα/ γουόκ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, τον ζωμό λαχανικών και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια.
- Διορθώνουμε σε γεύση με την τριμμένη παρμεζάνα και αλάτι-πιπέρι, προσθέτουμε και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με λίγο ψημένο κολοκυθόσπορο και τριμμένη παρμεζάνα.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
Θερμίδες: 369
Λιπαρά: 21,4γρ
Κορεσμένο Λίπος: 5,6γρ
Υδατάνθρακες: 33,8γρ
Σάκχαρα: 4,8γρ
Φυτικές ίνες: 4,5γρ
Πρωτεΐνη: 11,7γρ