Μερίδες
φαγητού
4-5

Βαθμός
δυσκολίας
3

Χρόνος
εκτέλεσης
30′

Χρόνος
ψησίματος
45′

Συστατικά

• 1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης

• 1 κολοκύθα

• 1 κρεμμύδι

• 2 μικρές σκελίδες σκόρδο

• 1 φλιτζ ζωμό λαχανικών (ή 1 φλιτζ νερό με ένα κύβο λαχανικών)

• 1-2 φλιτζ γάλα χαμηλών λιπαρών

• 60γρ τριμμένο παρμεζάνα

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι

• Πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα κρατώντας τους σπόρους σε ένα μπολ.
  2. Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλου κύβους, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα στο φούρνο στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Βάζουμε τους σπόρους σε ένα σουρωτήρι, τους ξεπλένουμε από τα υπολείμματα της κολοκύθας και τους στεγνώνουμε σε μία πετσέτα. Τους βάζουμε σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα με λίγο ελαιόλαδο και τους ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 130°C.
  4. Βράζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 1-2 κούπες από το νερό πριν τα στραγγίξουμε.
  5. Αλέθουμε την κολοκύθα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν πουρές (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια).
  6. Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι/κατσαρόλα/ γουόκ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο.
  7. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, τον ζωμό λαχανικών και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια.
  8. Διορθώνουμε σε γεύση με την τριμμένη παρμεζάνα και αλάτι-πιπέρι, προσθέτουμε και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  9. Σερβίρουμε με λίγο ψημένο κολοκυθόσπορο και τριμμένη παρμεζάνα.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 369

Λιπαρά: 21,4γρ

Κορεσμένο Λίπος: 5,6γρ

Υδατάνθρακες: 33,8γρ

Σάκχαρα: 4,8γρ

Φυτικές ίνες: 4,5γρ

Πρωτεΐνη: 11,7γρ

Μερίδες
φαγητού
4-5

Βαθμός
δυσκολίας
3

Χρόνος
εκτέλεσης
30′

Χρόνος
ψησίματος
45′

Συστατικά

• 1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης

• 1 κολοκύθα

• 1 κρεμμύδι

• 2 μικρές σκελίδες σκόρδο

• 1 φλιτζ ζωμό λαχανικών (ή 1 φλιτζ νερό με ένα κύβο λαχανικών)

• 1-2 φλιτζ γάλα χαμηλών λιπαρών

• 60γρ τριμμένο παρμεζάνα

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι

• Πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα κρατώντας τους σπόρους σε ένα μπολ.
  2. Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλου κύβους, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα στο φούρνο στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Βάζουμε τους σπόρους σε ένα σουρωτήρι, τους ξεπλένουμε από τα υπολείμματα της κολοκύθας και τους στεγνώνουμε σε μία πετσέτα. Τους βάζουμε σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα με λίγο ελαιόλαδο και τους ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 130°C.
  4. Βράζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 1-2 κούπες από το νερό πριν τα στραγγίξουμε.
  5. Αλέθουμε την κολοκύθα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν πουρές (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια).
  6. Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι/κατσαρόλα/ γουόκ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο.
  7. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, τον ζωμό λαχανικών και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια.
  8. Διορθώνουμε σε γεύση με την τριμμένη παρμεζάνα και αλάτι-πιπέρι, προσθέτουμε και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  9. Σερβίρουμε με λίγο ψημένο κολοκυθόσπορο και τριμμένη παρμεζάνα.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 369

Λιπαρά: 21,4γρ

Κορεσμένο Λίπος: 5,6γρ

Υδατάνθρακες: 33,8γρ

Σάκχαρα: 4,8γρ

Φυτικές ίνες: 4,5γρ

Πρωτεΐνη: 11,7γρ