
Μερίδες
φαγητού
5-6

Βαθμός
δυσκολίας
2★

Χρόνος
εκτέλεσης
20′

Χρόνος
ψησίματος
20-30′
Συστατικά
• 200γρ αλεύρι βρώμης (πολύ καλά αλεσμένη βρώμη)
• 3-4 μήλα
• Κανέλα
• Μοσχοκάρυδο
• ¼ φλιτζ βούτυρο ξηρών καρπών (ζεσταμένο ή αραιωμένο με λίγο νερό για να είναι πιο υδαρές)
• Αλάτι
• Λίγη στέβια
Μέθοδος εκτέλεσης
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, λίγη στέβια και νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να καραμελώσουν. Αν χρειαστεί στην πορεία προσθέτουμε νερό.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης με το βούτυρο ξηρών καρπών και το αλάτι.
- Σε ένα μικρό ταψάκι με μία λαδόκολλα απλώνουμε κάτω κάτω το μίγμα με το αλεύρι βρώμης και από πάνω προσθέτουμε τα μήλα.
- Ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 180°C.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
Θερμίδες: 376
Λιπαρά: 16,4γρ
Κορεσμένο Λίπος: 2,2γρ
Υδατάνθρακες: 39,4γρ
Σάκχαρα: 8,4γρ
Φυτικές ίνες: 7,3γρ
Πρωτεΐνη: 11,5γρ