Μερίδες
φαγητού
4

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
20′

Συστατικά

 

1 κιλό φρέσκος μπακαλιάρος, κομμένος σε φιλέτα

½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ή panko

¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

½ φλιτζάνι αλεύρι

2 αυγά

 

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C.
  2. Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρούμε τα κόκκαλα και στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας.
  4. Σε ένα πιάτο, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
  5. Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα δεύτερο πιάτο, και τα αυγά χτυπημένα σε ένα τρίτο, βαθύ πιάτο.
  6. Βουτάμε το κάθε φιλέτο στο αλεύρι και μετά στα χτυπημένα αυγά. Αφήνουμε ό,τι περισσεύει να στάξει, και βουτάμε εν συνεχεία στο μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς.
  7. Τοποθετούμε τα έτοιμα παναρισμένα φιλέτα στο ταψί.
  8. Απλώνουμε με ένα πινέλο ελάχιστο ελαιόλαδο πάνω στα φιλέτα.
  9. Ψήνουμε περίπου για 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να χρυσαφίσει το κουρκούτι.
  10. Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο ιδανικά με παντζάρια και λίγο φρεσκοστυμμένο λεμόνι.

 

Διατροφική αξία 

Θερμίδες: 276 kcal

Υδατάνθρακες: 16 γρ

Σάκχαρα: 1 γρ

Φυτικές ίνες: 1 γρ

Λιπαρά: 8 γρ

Κορεσμένο λίπος: 2 γρ

Πρωτεΐνη: 33 γρ

Μερίδες
φαγητού
4

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
20′

Συστατικά

 

1 κιλό φρέσκος μπακαλιάρος, κομμένος σε φιλέτα

½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ή panko

¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

½ φλιτζάνι αλεύρι

2 αυγά

 

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C.
  2. Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρούμε τα κόκκαλα και στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας.
  4. Σε ένα πιάτο, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
  5. Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα δεύτερο πιάτο, και τα αυγά χτυπημένα σε ένα τρίτο, βαθύ πιάτο.
  6. Βουτάμε το κάθε φιλέτο στο αλεύρι και μετά στα χτυπημένα αυγά. Αφήνουμε ό,τι περισσεύει να στάξει, και βουτάμε εν συνεχεία στο μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς.
  7. Τοποθετούμε τα έτοιμα παναρισμένα φιλέτα στο ταψί.
  8. Απλώνουμε με ένα πινέλο ελάχιστο ελαιόλαδο πάνω στα φιλέτα.
  9. Ψήνουμε περίπου για 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να χρυσαφίσει το κουρκούτι.
  10. Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο ιδανικά με παντζάρια και λίγο φρεσκοστυμμένο λεμόνι.

 

Διατροφική αξία 

Θερμίδες: 276 kcal

Υδατάνθρακες: 16 γρ

Σάκχαρα: 1 γρ

Φυτικές ίνες: 1 γρ

Λιπαρά: 8 γρ

Κορεσμένο λίπος: 2 γρ

Πρωτεΐνη: 33 γρ