Μερίδες
φαγητού
3-4

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
45′

Συστατικά

• 1 μυλοκόπι καθαρισμένο

• 3-4 μεγάλες πατάτες

• 2 καρότα

• 1 φλιτζάνι μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες

• 1 φλιτζάνι κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι

• Πιπέρι

• Σκόρδο

• Δεντρολίβανο

• Λεμόνι

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Πλένουμε πολύ καλά το ψάρι να φύγουν αν έχουν μείνει υπολείμματα από εντόσθια.
  2. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τα καρότα σε μεγάλες φέτες.
  3. Τοποθετούμε σταυρωτά δύο μεγάλες λαδόκολλες σε ένα ταψί (να είναι αρκετά μεγάλες ώστε όταν θα κλείσουν να μπορούν να καλύψουν όλο μας το φαγητό)
  4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα μπαχαρικά και το αλάτι.
  5. Τοποθετούμε στο κέντρο της λαδόκολλας το ψάρι και τριγύρω τα λαχανικά και τις πατάτες.
  6. Περιχύνουμε το ψάρι, τα λαχανικά και τις πατάτες με το μίγμα ελαιόλαδου με τα μπαχαρικά.
  7. Τυλίγουμε το φαγητό καλά με τις λαδόκολλες και ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180°C.
  8. 5 λεπτά πριν αν είναι το φαγητό έτοιμο ανοίγουμε τις λαδόκολλες και το ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και σερβίρουμε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 381,3

Λιπαρά: 16,4γρ

Κορεσμένο Λίπος: 2,5γρ

Υδατάνθρακες: 20,8γρ

Σάκχαρα: 4,1 γρ

Φυτικές ίνες: 3,5γρ

Πρωτεΐνη: 38,7γρ

Μερίδες
φαγητού
3-4

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
45′

Συστατικά

• 1 μυλοκόπι καθαρισμένο

• 3-4 μεγάλες πατάτες

• 2 καρότα

• 1 φλιτζάνι μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες

• 1 φλιτζάνι κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι

• Πιπέρι

• Σκόρδο

• Δεντρολίβανο

• Λεμόνι

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Πλένουμε πολύ καλά το ψάρι να φύγουν αν έχουν μείνει υπολείμματα από εντόσθια.
  2. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τα καρότα σε μεγάλες φέτες.
  3. Τοποθετούμε σταυρωτά δύο μεγάλες λαδόκολλες σε ένα ταψί (να είναι αρκετά μεγάλες ώστε όταν θα κλείσουν να μπορούν να καλύψουν όλο μας το φαγητό)
  4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα μπαχαρικά και το αλάτι.
  5. Τοποθετούμε στο κέντρο της λαδόκολλας το ψάρι και τριγύρω τα λαχανικά και τις πατάτες.
  6. Περιχύνουμε το ψάρι, τα λαχανικά και τις πατάτες με το μίγμα ελαιόλαδου με τα μπαχαρικά.
  7. Τυλίγουμε το φαγητό καλά με τις λαδόκολλες και ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180°C.
  8. 5 λεπτά πριν αν είναι το φαγητό έτοιμο ανοίγουμε τις λαδόκολλες και το ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και σερβίρουμε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 381,3

Λιπαρά: 16,4γρ

Κορεσμένο Λίπος: 2,5γρ

Υδατάνθρακες: 20,8γρ

Σάκχαρα: 4,1 γρ

Φυτικές ίνες: 3,5γρ

Πρωτεΐνη: 38,7γρ