
Μερίδες
φαγητού
6

Βαθμός
δυσκολίας
1★

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
60′
Συστατικά
• 750 γρ γλυκοπατάτα
• 3-4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 180 g κάστανα βρασμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο
• Φρέσκο δεντρολίβανο
• Φρέσκια ρίγανη
• Μαϊντανός
• 2 μεσαία αυγά ελευθέρας βοσκής
• 150 ml λευκό ξηρό κρασί
• 150 ml ζωμός λαχανικών
Μέθοδος εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Πλένουμε καλά την γλυκοπατάτα, την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε κυδωνάτη.
- Την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι/πυρέξ με λαδόκολλα, την αλατοπιπερώνουμε και την ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Την ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κάστανα, τις σκελίδες σκόρδο λιωμένες, τα μυρωδικά με ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις μαλακώσει η γλυκοπατάτα, προσθέτουμε στο πυρέξ το μείγμα με το κάστανο και ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
- Ανακατεύουμε το κρασί, τον ζωμό, τα αυγά και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το περιχύνουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε άλλα 10-15 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
Θερμίδες: 216
Λιπαρά: 7,2γρ
Κορεσμένο Λίπος: 1,3γρ
Υδατάνθρακες: 22,1γρ
Σάκχαρα: 7,1 γρ
Φυτικές ίνες: 5,0γρ
Πρωτεΐνη: 4,4γρ