Μερίδες
φαγητού
2

Βαθμός
δυσκολίας
3

Χρόνος
εκτέλεσης
30′

Χρόνος
ψησίματος
30-35′

Συστατικά

• 2 ψωμάκια του μπέργκερ ολικής άλεσης

• 2 φ. τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών που λιώνει

• 2 φ. γαλοπούλα

• 2 Μπιφτέκια κοτόπουλο

• 2 φ. ντομάτα

• 2 κ.σ. τυρί κρέμα

• 1 φλιτζ μανιτάρια

• 1 μικρό κρεμμύδι

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι-Πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Ψήνουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο για 10-15 λεπτά.
  2. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο νερό για να μην καούν μέχρι να καραμελώσουν. Διορθώνουμε την γεύση με αλατοπίπερο και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
  4. Κόβουμε την γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε στο αντικολλητικό, όπου την σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και την αφαιρούμε.
  5. Σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα βάζουμε το κάτω μέρος του ψωμιού, το αλείφουμε με 1 κ.σ. τυρί κρέμα, από πάνω βάζουμε 1 φ. ντομάτας, το μπιφτέκι, τα λαχανικά, την σοταρισμένη γαλοπούλα και από πάνω 1 φ. τυρί και κλείνουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού.
  6. Ζεσταίνουμε το μπέργκερ στο φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει λίγο χρώμα το ψωμί και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 643

Λιπαρά: 23,8γρ

Κορεσμένο Λίπος: 10,9γρ

Υδατάνθρακες: 53,9γρ

Σάκχαρα: 13,2γρ

Φυτικές ίνες: 3,9γρ

Πρωτεΐνη: 48,2γρ

Μερίδες
φαγητού
2

Βαθμός
δυσκολίας
3

Χρόνος
εκτέλεσης
30′

Χρόνος
ψησίματος
30-35′

Συστατικά

• 2 ψωμάκια του μπέργκερ ολικής άλεσης

• 2 φ. τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών που λιώνει

• 2 φ. γαλοπούλα

• 2 Μπιφτέκια κοτόπουλο

• 2 φ. ντομάτα

• 2 κ.σ. τυρί κρέμα

• 1 φλιτζ μανιτάρια

• 1 μικρό κρεμμύδι

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι-Πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Ψήνουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο για 10-15 λεπτά.
  2. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο νερό για να μην καούν μέχρι να καραμελώσουν. Διορθώνουμε την γεύση με αλατοπίπερο και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
  4. Κόβουμε την γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε στο αντικολλητικό, όπου την σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και την αφαιρούμε.
  5. Σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα βάζουμε το κάτω μέρος του ψωμιού, το αλείφουμε με 1 κ.σ. τυρί κρέμα, από πάνω βάζουμε 1 φ. ντομάτας, το μπιφτέκι, τα λαχανικά, την σοταρισμένη γαλοπούλα και από πάνω 1 φ. τυρί και κλείνουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού.
  6. Ζεσταίνουμε το μπέργκερ στο φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει λίγο χρώμα το ψωμί και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 643

Λιπαρά: 23,8γρ

Κορεσμένο Λίπος: 10,9γρ

Υδατάνθρακες: 53,9γρ

Σάκχαρα: 13,2γρ

Φυτικές ίνες: 3,9γρ

Πρωτεΐνη: 48,2γρ