Μερίδες
φαγητού
6 – 8

Βαθμός
δυσκολίας
3

Χρόνος
εκτέλεσης
10′ – 15′

Χρόνος
ψησίματος
60′

Η παραδοσιακή σούπα κοτόπουλο μπορεί να πάρει εξωτική τροπή αποκτώντας εναλλακτική ενδιαφέρουσα γεύση με στοχευμένα επιπρόσθετα υλικά που υπάρχουν στα κοινά σουπερμάρκετ.

Συστατικά

 

1.800 γρφιλέτο μπούτι και στήθος κοτόπουλου

250 γρ (2 κούπες) μανιτάρια shiitake ή λευκά

2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

½ ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2-3 χλωρά κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

200 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες σε χυμό, στο μπλέντερ

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

½ φλυτζάνι γάλα καρύδας (κατά προτίμηση ελαφρύ)

Χυμός από 1 λεμόνι ή lime (ή και περισσότερο, κατά προτίμηση)

1κ.γ. κόλιανδρο, φρέσκο ψιλοκομμένο ή τριμμένο

1κ.γ. κουρκουμάς

1κ.γ. πιπερόριζα (ginger), φρέσκια ψιλοκομμένη ή τριμμένη

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι

1κ.γ. καστανή ζάχαρη

Μικρό ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

2-3 φύλλα lime ή δάφνης

1κ.σ. fish sauce

Λίγο ελαιόλαδο (για το σωτάρισμα στην αρχή)

Λίγο αλάτι

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

½ κύβος ή ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα:

Φέτα λεμόνι, κομμένη στη μέση

Κλωναράκια σχοινόπρασο

 

Μέθοδος εκτέλεσης

Μικρή προεργασία: Έχετε βρασμένο νερό, ψιλοκόψτε το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Εάν το κοτόπουλο δεν έχει κόκκαλα, είναι καλύτερα διαχειρίσιμο και ταιριάζει καλύτερα σε αυτή τη συνταγή.

  1. Σωτάρουμε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Καθώς ροδίζει, προσθέτουμε το σκόρδο και το ξερό κρεμμύδι, και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
  2. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και βρασμένο νερό. Προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών, κόλιανδρο, κουρκουμά, πιπερόριζα (ginger), φύλλα lime ή δάφνης.
  3. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για 1 ώρα, προσθέτοντας νερό εάν χρειαστεί.
  4. Στα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια, ντοματοχυμό, γάλα καρύδας, καστανή ζάχαρη, χυμό λεμονιού, fish sauce, κόκκινη πιπεριά, χλωρά κρεμμυδάκια, σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Μόλις “δέσει” ο ζωμός της σούπας, σερβίρουμε με μισή φέτα λεμόνι και σχοινόπρασο.

Διατροφική αξία 

Θερμίδες: 300

Υδατάνθρακες : 6,5γρ

Σάκχαρα: 3,5

Φυτικές ίνες: 1,7γρ

Λιπαρά : 19γρ

Κορεσμένο λίπος: 11γρ

Πρωτεΐνη :17γρ

Μερίδες
φαγητού
6-8

Βαθμός
δυσκολίας
3

Χρόνος
εκτέλεσης
10′ – 15′

Χρόνος
ψησίματος
60′

Η παραδοσιακή σούπα κοτόπουλο μπορεί να πάρει εξωτική τροπή αποκτώντας εναλλακτική ενδιαφέρουσα γεύση με στοχευμένα επιπρόσθετα υλικά που υπάρχουν στα κοινά σουπερμάρκετ.

Συστατικά

 

1.800 γρφιλέτο μπούτι και στήθος κοτόπουλου

250 γρ (2 κούπες) μανιτάρια shiitake ή λευκά

2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

½ ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2-3 χλωρά κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

200 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες σε χυμό, στο μπλέντερ

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

½ φλυτζάνι γάλα καρύδας (κατά προτίμηση ελαφρύ)

Χυμός από 1 λεμόνι ή lime (ή και περισσότερο, κατά προτίμηση)

1κ.γ. κόλιανδρο, φρέσκοψιλοκομμένο ή τριμμένο

1κ.γ. κουρκουμάς

1κ.γ. πιπερόριζα (ginger), φρέσκια ψιλοκομμένη ή τριμμένη

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι

1κ.γ. καστανή ζάχαρη

Μικρό ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

2-3 φύλλα lime ή δάφνης

1κ.σ. fish sauce

Λίγο ελαιόλαδο (για το σωτάρισμα στην αρχή)

Λίγο αλάτι

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

½ κύβος ή ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα:

Φέτα λεμόνι, κομμένη στη μέση

Κλωναράκια σχοινόπρασο

 

Μέθοδος εκτέλεσης

Μικρή προεργασία: Έχετε βρασμένο νερό, ψιλοκόψτε το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Εάν το κοτόπουλο δεν έχει κόκκαλα, είναι καλύτερα διαχειρίσιμο και ταιριάζει καλύτερα σε αυτή τη συνταγή.

  1. Σωτάρουμε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Καθώς ροδίζει, προσθέτουμε το σκόρδο και το ξερό κρεμμύδι, και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
  2. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και βρασμένο νερό. Προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών, κόλιανδρο, κουρκουμά, πιπερόριζα (ginger), φύλλα lime ή δάφνης.
  3. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για 1 ώρα, προσθέτοντας νερό εάν χρειαστεί.
  4. Στα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια, ντοματοχυμό, γάλα καρύδας, καστανή ζάχαρη, χυμό λεμονιού, fish sauce, κόκκινη πιπεριά, χλωρά κρεμμυδάκια, σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Μόλις “δέσει” ο ζωμός της σούπας, σερβίρουμε με μισή φέτα λεμόνι και σχοινόπρασο.

Διατροφική αξία 

Θερμίδες: 300

Υδατάνθρακες : 6,5γρ

Σάκχαρα: 3,5

Φυτικές ίνες: 1,7γρ

Λιπαρά : 19γρ

Κορεσμένο λίπος: 11γρ

Πρωτεΐνη :17γρ