Μερίδες
φαγητού
10

Βαθμός
δυσκολίας
2

Χρόνος
εκτέλεσης
20′

Χρόνος
ψησίματος
40′

Συστατικά

Γέμιση:

750 γρ τυρί κρέμα light

2 κ.σ. γιαούρτι

¼ φλιτζ (60 ml) φυτική κρέμα

1/2 φλιτζάνι (175 g) σιρόπι αγαύης

1 αυγό

1 κ.γ. βανίλια

1 φλιτζ φρούτα του δάσους

Έξτρα φρούτα και φύλλα μέντας

Βάση:

1 φλιτζάνι (150 g) φιστίκια/φουντούκια

1 φλιτζάνι (70 g) τριμμένη καρύδα

1 φλιτζάνι (100 g) αμύγδαλο

3-4 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, light σε θερμοκρασία δωματίου

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε σε ένα ταψάκι μία λαδόκολλα.
  2. Για τη βάση του cheesecake, χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν τρίμμα.
  3. Προσθέστε την καρύδα και το βούτυρο και τρίψτε με τα δάχτυλά σας για να γίνει μια ζύμη.
  4. Πιέζουμε μέσα στο ταψί το μίγμα ώστε να δημιουργήσουμε μία βάση με ομοιόμορφο πάχος παντού και πιέζουμε για να σηκωθεί και στα πλαϊνά.
  5. Ψήνουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στο ταψί.
  6. Βάζουμε τα φρούτα στο μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά αρκετό νερό ώστε να γίνει πουρές. Τα βάζουμε σε μία  κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν και να γίνουν σαν σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, την κρέμα, το σιρόπι, το αυγό και τη σκόνη βανίλιας.
  8. Ρίχνουμε το μισό μείγμα μέσα στην κρύα βάση. Βάζουμε από την σάλτσα βατόμουρου πάνω από την επιφάνεια του cheesecake. Με ένα ξύλινο καλαμάκι δημιουργήστε σχήματα με την σάλτσα βατόμουρο πάνω στην λευκή κρέμα του cheesecake. σουβλάκι, στροβιλίστε το βατόμουρο πάνω από την επιφάνεια του cheesecake. Επαναλάβετε άλλη μία φορά την διαδικασία.
  9. Ψήνουμε το cheesecake για 20-30 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά πριν το φάμε.
  11. Πριν να το σερβίρουμε το διακοσμούμε με έξτρα φρούτα και φύλλα μέντας.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 444,2

Λιπαρά: 32,5 γρ

Κορεσμένο Λίπος: 12,1 γρ

Υδατάνθρακες: 30,5 γρ

Σάκχαρα: 21,8 γρ

Φυτικές ίνες: 3,7 γρ

Πρωτεΐνη: 12,3 γρ

Μερίδες
φαγητού
10

Βαθμός
δυσκολίας
2

Χρόνος
εκτέλεσης
20′

Χρόνος
ψησίματος
40′

Συστατικά

Γέμιση:

750 γρ τυρί κρέμα light

2 κ.σ. γιαούρτι

¼ φλιτζ (60 ml) φυτική κρέμα

1/2 φλιτζάνι (175 g) σιρόπι αγαύης

1 αυγό

1 κ.γ. βανίλια

1 φλιτζ φρούτα του δάσους

Έξτρα φρούτα και φύλλα μέντας

Βάση:

1 φλιτζάνι (150 g) φιστίκια/φουντούκια

1 φλιτζάνι (70 g) τριμμένη καρύδα

1 φλιτζάνι (100 g) αμύγδαλο

3-4 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, light σε θερμοκρασία δωματίου

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε σε ένα ταψάκι μία λαδόκολλα.
  2. Για τη βάση του cheesecake, χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν τρίμμα.
  3. Προσθέστε την καρύδα και το βούτυρο και τρίψτε με τα δάχτυλά σας για να γίνει μια ζύμη.
  4. Πιέζουμε μέσα στο ταψί το μίγμα ώστε να δημιουργήσουμε μία βάση με ομοιόμορφο πάχος παντού και πιέζουμε για να σηκωθεί και στα πλαϊνά.
  5. Ψήνουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στο ταψί.
  6. Βάζουμε τα φρούτα στο μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά αρκετό νερό ώστε να γίνει πουρές. Τα βάζουμε σε μία  κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν και να γίνουν σαν σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, την κρέμα, το σιρόπι, το αυγό και τη σκόνη βανίλιας.
  8. Ρίχνουμε το μισό μείγμα μέσα στην κρύα βάση. Βάζουμε από την σάλτσα βατόμουρου πάνω από την επιφάνεια του cheesecake. Με ένα ξύλινο καλαμάκι δημιουργήστε σχήματα με την σάλτσα βατόμουρο πάνω στην λευκή κρέμα του cheesecake. σουβλάκι, στροβιλίστε το βατόμουρο πάνω από την επιφάνεια του cheesecake. Επαναλάβετε άλλη μία φορά την διαδικασία.
  9. Ψήνουμε το cheesecake για 20-30 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά πριν το φάμε.
  11. Πριν να το σερβίρουμε το διακοσμούμε με έξτρα φρούτα και φύλλα μέντας.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 444,2

Λιπαρά: 32,5 γρ

Κορεσμένο Λίπος: 12,1 γρ

Υδατάνθρακες: 30,5 γρ

Σάκχαρα: 21,8 γρ

Φυτικές ίνες: 3,7 γρ

Πρωτεΐνη: 12,3 γρ