
Μερίδες
φαγητού
4

Βαθμός
δυσκολίας
1 ★

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
20′
Συστατικά
• 1 κιλό φρέσκος μπακαλιάρος, κομμένος σε φιλέτα
• ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ή panko
• ¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
• ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
• ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• ½ φλιτζάνι αλεύρι
• 2 αυγά
Μέθοδος εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C.
- Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρούμε τα κόκκαλα και στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα πιάτο, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα δεύτερο πιάτο, και τα αυγά χτυπημένα σε ένα τρίτο, βαθύ πιάτο.
- Βουτάμε το κάθε φιλέτο στο αλεύρι και μετά στα χτυπημένα αυγά. Αφήνουμε ό,τι περισσεύει να στάξει, και βουτάμε εν συνεχεία στο μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς.
- Τοποθετούμε τα έτοιμα παναρισμένα φιλέτα στο ταψί.
- Απλώνουμε με ένα πινέλο ελάχιστο ελαιόλαδο πάνω στα φιλέτα.
- Ψήνουμε περίπου για 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να χρυσαφίσει το κουρκούτι.
- Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο ιδανικά με παντζάρια και λίγο φρεσκοστυμμένο λεμόνι.
Διατροφική αξία
Θερμίδες: 276 kcal
Υδατάνθρακες: 16 γρ
Σάκχαρα: 1 γρ
Φυτικές ίνες: 1 γρ
Λιπαρά: 8 γρ
Κορεσμένο λίπος: 2 γρ
Πρωτεΐνη: 33 γρ