
Μερίδες
φαγητού
3-4

Βαθμός
δυσκολίας
1★

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
15′
Συστατικά
• 170γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 90γρ νερό
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 100γρ τριμμένο τυρί κίτρινο χαμηλών λιπαρών
• 1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
• ½ ματσάκι βασιλικός
• 1 μεγάλη ντομάτα
• Αλάτι – πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης
- Ανακατεύουμε το νερό με το αλεύρι και τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ανοίγουμε το ζυμάρι σε μια λαδόκολλα όσο περισσότερο γίνεται μέχρι να γίνει πολύ λεπτό (αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε λίγο σιμιγδάλι για να ανοίξει πιο εύκολα).
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τη ντομάτα, τον βασιλικό (κρατάμε λίγα φύλλα), αλάτι και πιπέρι και τα αλέθουμε.
- Απλώνουμε το μίγμα με την ντομάτα στο ζυμάρι.
- Από πάνω απλώνουμε το τυρί και προσθέτουμε από πάνω λίγα φύλλα βασιλικού.
- Ψήνουμε την πίτσα στους 180°C μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να πάρει χρώμα και να λιώσει το τυρί (περίπου 15 λεπτά).
Διατροφική αξία
Θερμίδες: 360
Υδατάνθρακες : 34,5γρ
Σάκχαρα: 0,8γρ
Φυτικές ίνες: 0,2γρ
Λιπαρά : 12,8γρ
Κορεσμένο λίπος: 4,1γρ
Πρωτεΐνη : 9γρ