
Μερίδες
φαγητού
16

Βαθμός
δυσκολίας
1 ★

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
35′
Συστατικά
• 250γρ κομματάκια μαύρης σοκολάτας, λιωμένα
• 400γρ ρεβίθια ή λευκά φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα
• 1 κ.γ ελαιόλαδο
• 4 αυγά
• 150 γρ καστανή ζάχαρη
• ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κουταλάκι του γλυκού καφέ στιγμής σε σκόνη (προαιρετικά)
Μέθοδος εκτέλεσης
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείψτε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 20-24 εκ. με 1 κ.γ ελαιόλαδο και αφήστε τη στην άκρη.
- Τοποθετήστε τα αυγά και τα ρεβίθια / λευκά φασόλια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και θέστε σε λειτουργία ανάδευσης μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και (προαιρετικά) την σκόνη καφέ, και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά με το μείγμα.
- Ρίξτε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και επεξεργαστείτε μέχρις ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί, ξύνοντας ελαφρώς τις πλευρές με μια σπάτουλα σιλικόνης για να βεβαιωθείτε ότι το μίγμα έχει ανακατευτεί καλά.
- Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα για κέικ, απλώνοντας ομοιόμορφα.
- Ψήστε για 30-35 λεπτά. Για να βεβαιωθείτε ότι το κέικ είναι έτοιμο, πιέστε μια οδοντογλυφίδα μέσα και δείτε εάν εξέρχεται καθαρή.
- Αφήστε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε το κέικ, βγάζοντας το από τη φόρμα.
- Μόλις το κέικ κρυώσει, είναι έτοιμο να κοπεί και μπορείτε να το σερβίρετε!
Διατροφική αξία (ανα μερίδα)
Θερμίδες: 180 Kcal
Υδατάνθρακες: 24,5 γρ
Σάκχαρα: 17,8 γρ
Φυτικές ίνες: 2,9 γρ
Λιπαρά: 7,5 γρ
Κορεσμένο λίπος: 3,3 γρ
Πρωτεΐνη: 4,6 γρ