Μερίδες
φαγητού
1

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
13′

Συστατικά

75γρ βίδες λαχανικών (άβραστα)

1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες

6 τοματίνια κομμένα στη μέση

2 κ γλ κάπαρη

30γρ ανθότυρο ή φέτα

 φρέσκος ψιλοκομμένος άνηθος

1 κ γλ ελαιόλαδο

1/2 χυμό λεμονιού

αλάτι , πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέστε αλάτι και, αφού βράσει, ρίξτε μέσα τα μακαρόνια.

  2. Αφήστε τα μέχρι να γίνουν al dente (αφήστε να βράσουν 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία).

  3. Μόλις ετοιμαστούν, σουρώστε τα και ξεπλύνετε με δροσερό νερό της βρύσης για να κρυώσουν.

  4. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τα κρύα μακαρόνια, τα λαχανικά, το ανθότυρο, τα μυρωδικά, το λάδι και το λεμόνι.

  5. Αλατοπιπερώστε για γεύση και σερβίρετε.

  6. Διατηρήστε την στο ψυγείο.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 401

Λιπαρά: 10,1γρ

Κορεσμένο λίπος: 3,8γρ

Υδατάνθρακες: 65,6γρ

Σάκχαρα: 5,5γρ

Φυτικές ίνες: 0,5γρ

Πρωτεΐνη: 14,2γρ

Μερίδες
φαγητού
1

Βαθμός
δυσκολίας
1

Χρόνος
εκτέλεσης
10′

Χρόνος
ψησίματος
13′

Συστατικά

75γρ βίδες λαχανικών (άβραστα)

1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες

6 τοματίνια κομμένα στη μέση

2 κ γλ κάπαρη

30γρ ανθότυρο ή φέτα

 φρέσκος ψιλοκομμένος άνηθος

1 κ γλ ελαιόλαδο

1/2 χυμό λεμονιού

αλάτι , πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης

  1. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέστε αλάτι και, αφού βράσει, ρίξτε μέσα τα μακαρόνια.

  2. Αφήστε τα μέχρι να γίνουν al dente (αφήστε να βράσουν 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία).

  3. Μόλις ετοιμαστούν, σουρώστε τα και ξεπλύνετε με δροσερό νερό της βρύσης για να κρυώσουν.

  4. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τα κρύα μακαρόνια, τα λαχανικά, το ανθότυρο, τα μυρωδικά, το λάδι και το λεμόνι.

  5. Αλατοπιπερώστε για γεύση και σερβίρετε.

  6. Διατηρήστε την στο ψυγείο.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Θερμίδες: 401

Λιπαρά: 10,1γρ

Κορεσμένο λίπος: 3,8γρ

Υδατάνθρακες: 65,6γρ

Σάκχαρα: 5,5γρ

Φυτικές ίνες: 0,5γρ

Πρωτεΐνη: 14,2γρ